Onze partners

Oprichter van Gasterij ’t Groeske is Stichting Vitaal Mariëndaal. Vitaal Mariëndaal is een initiatief van Zorggroep Zuid Gelderland, Pluryn en RIBW. De stichting heeft als doel de maatschappelijke positie van twee kwetsbare groepen te versterken: jongeren zonder startkwalificatie of met een afstand tot de arbeidsmarkt, en senioren van wie een steeds grotere zelfregie en zelfredzaamheid wordt verwacht. De stichting is onafhankelijk en werkt nauw samen met de initiatiefnemers en andere maatschappelijke organisaties en bedrijven zoals:

ZZG zorggroep ondersteunt de cliënt als het niet meer vanzelf gaat. Bij zo lang mogelijk thuis blijven wonen, een voorspoedig herstel of een prettig verblijf in een nieuwe woonomgeving.

Pluryn biedt zorg en behandeling aan mensen met complexe zorgvragen. Ze bevordert actieve deelname van mensen met een beperking aan de samenleving. Maatschappelijke ondernemingen vormen daarin een belangrijke schakel.

RIBW Nijmegen & Rivierenland begeleidt mensen die vanwege een ernstige psychiatrische aandoening voor langere tijd ondersteuning nodig hebben. De regionale instelling begeleidt bij wonen, dagbesteding en werk.

Stichting de Groesbeek: we zorgen voor verbinding tussen Buurtpark Het Groeske en de tuinen van Mariëndaal;

Stichting Welzijn Groesbeek: we vormen in de Gasterij een steunpunt voor allerlei activiteiten in en rond het buurtpark en de tuinen;

Gemeente Groesbeek: we onderhouden en beheren het park Mariëndaal en hebben met de gemeente een afspraak over de inrichting van de tuinen.

Gasterij ’t Groeske wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting DOEN
Stichting Volksbelang
Stichting VSB Fonds
Stichting FONDS 21
RCOAK
Instituut GAK
Fonds Nuts Ohra
SKANFonds
Oranjefonds