lezing Paul Thissen over de geschiedenis van de groesbeek en het klooster Mariëndaal
On: 27 september 2016   |   By: Groeske Beheer   |   Under: Restaurant, Tuinen   |   Comments: No Comment

Stichting de Groesbeek en Gasterij ’t Groeske organiseren op zondagmiddag 9 oktober a.s. van 15 tot 17 uur een openbare lezing over de natuur- en cultuurgeschiedenis van het stroomgebied van de Groesbeek. Speciale aandacht gaat naar de geschiedenis van park en klooster Mariëndaal waar de beek nu ook weer stroomt. Gastspreker deze middag is Groesbeker en natuur- en cultuurkenner Paul Thissen. Paul Thissen is historisch geograaf en in het dagelijks leven werkzaam bij de Provincie Gelderland als Coördinator Erfgoed en Landschap. De lezing wordt gehouden in de kapel van het voormalige klooster Mariëndaal aan de Stationsweg 9t. De kapel is gelegen op de eerste verdieping boven het nieuwe restaurant Gasterij ’t Groeske. De lezing start om 15:00 uur en vanaf 14:30 uur is de inloop met koffie en thee in de Tuinkamer van de Gasterij. Tijdens en na de lezing is er alle ruimte voor vragen en gesprek. De toegang is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar voor de organisatie wel prettig. Dat kan via: stichtingdegroesbeek@outlook.com.

Leave a reply