Leerwerk-trajecten

Gasterij ’t Groeske bied leerwerk-trajecten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit kan met een breed perspectief vauit de WLZ, de WMO of de Participatiewet.

Te denken valt aan bijvoorbeeld Arbeidsmatige Dagbesteding, Ontwikkeltrajecten, Re-integratietrajecten of Oriëntatie trajecten. Ook is het mogelijk via de Gasterij een branche erkende opleiding tot Keuken Assistent of BedieningsAssistent te volgen (niveau 1).

 

Met ondersteuning van de werkbegeleiders en de arbeidscoach werk je aan je persoonljk leerdoelen. Die kunnen liggen op het gebied van vakvaardigheden, werknemersvaardigheden en/of empowerment. Terwijl je in traject bent, kijken we samen naar de wenselijke en passende vervolgstap, wat ga je doen na je traject bij de Gasterij.

 

Er zijn leerwerk-trajecten mogelijk op 5 werkgebieden:

Als medewerker in de keuken help je bij de voorbereidende werkzaamheden voor het bereiden van gerechten. Te denken valt aan het wassen, snijden en portioneren van ingrediënten. Maar ook koken, bakken, grillen en frituren.  Daarnaast zijn er werkzaamheden gericht op schoonmaak en onderhoud van keukenmaterialen.

Passend bij je vaardigheden, leerdoelen en mogelijkheden zijn er verschillende “moeilijkheids-gradaties” mogelijk in de ochtendkeuken, avondkeuken en catering.

 

Specifiek op maandag-middag is onze keuken ingericht als les-keuken. Er is dan geen sprake van productie voor gasten, maar wordt er gebakken en gekookt, specifiek gericht op de ontwikkeling van vak vaardigheden in de keuken.

Als medewerker in de bediening ben je gastheer/vrouw van de Gasterij. Je verwelkomt de gasten, neemt bestellingen op en serveert deze uit. Je maakt koude en warme dranken en stemt bestellingen af met de keuken.

In de bediening ben je het gezicht van de Gasterij.

Als medewerker van het Facilitair team ben je bezig met schoonmaak en logistiek. Je helpt bij het schoonhouden van het restaurant en de overige ruimtes. Je doet de was. En je helpt bij het bezorgen van maaltijden. Tevens kun je ingezet worden voor de boodschappendienst.

Als medewerker van het Milieuteam help je bij het verzamelen, scheiden en afvoeren van afval. Zowel de afvalstroom van de Gasterij, als de afvalstroom van diverse klanten in de omgeving. Daarnaast zorg je voor een schone en makkelijk toegankelijke omgeving door zwerfafval te verwijderen en wandel en looppaden vrij te houden.

Ook zijn er werkzaamheden mogelijk op het gebied van klein onderhoud en recycling.

Als medewerker in het Groen, werk je in en rondom de tuinen en terassen van de Gasterij.

Te denken valt aan het vegen en mos-vrij maken van de terrassen, het onderhouden van de tuinperken, meehelpen in de moestuin of maaien van het gras. In de wintermaanden zijn de werkzaamheden ook gericht op gladheidsbestrijding en het toegankelijk houden van de paden en terrassen.

Geïnteresseerden voor een leer-werkplaats kunnen meer informatie vinden in deze folder .

In de Gasterij is ook altijd plaats voor vrijwilligers. Voor hen is er veel te doen, zoals wandelen met een groep ouderen, tuinaanleg en onderhoud, organisatie van activiteiten en helpen bij de maaltijdvoorziening.