Evenementen

IEDERE WEEK EVENEMENTEN IN ‘T GROESKE


Iedere week organiseren we activiteiten in de Gasterij en in de tuinen. Deze activiteiten zijn leuk voor iedereen.

RestaurantTuinenDagactiviteiten

 • di
  21
  jun
  2016
  vr
  01
  jul
  2016
  17:00

  Nog even en Gasterij ’t Groeske komt uit de steigers. In de maand juni zijn we vanaf 17.00 uur open. Wij nodigen u uit voor een try- out, waarin u kennis kunt maken met onze kaart. Reserveren is wel noodzakelijk. Bij een try- out diner kiest u drie specialiteiten voor een kennismakingsprijs van 15,-. Wij vragen u om kritische opmerkingen en feedback. Vanaf de eerste week van juli serveren we in het restaurant en de eetwinkel ook onze ‘Dagelijkse Kost’ een goede en volledige maaltijd voor 8,-. U vindt ons via Park Mariëndaal achter de Kloostertuin.

  Flyer try-out

 • vr
  01
  jul
  2016
  zo
  31
  jul
  2016

  In ons zomerarrangement kiest u drie specialiteiten van de kaart á la carte kaart voor een vaste prijs van €19,-* Onze kaart is samengesteld met verschillende gerechten en bijgerechten met een knipoog naar het Groesbeekse kloosterverleden.

  *excl. drank en bijgerechten

 • zo
  03
  jul
  2016
  04:00

  WELKOM IN DE TUINEN ROND GASTERIJ ’T GROESKE

  We doen met onze moestuin en de tuinplannen voor park Mariendaal mee met de Open Tuinendag op zondag 3 juli a.s. van 11 tot 17 uur. We werken hierin samen met vrijwilligers van het naastgelegen Buurtpark het Groeske. Zie ook ww.opentuindagbergendal.nl Bij ons tuinhuis naast de Gasterij zijn zondag steeds vrijwilligers aanwezig om uitleg te geven en te laten zien wat de verdere aanlegplannen zijn.

 • di
  12
  jul
  2016
  wo
  13
  jul
  2016
  09:00Tuinen rond gasterij t'Groeske

  Beste mensen,

  Na de maandenlange vertragingen in de aanleg van het park door de vele regenval zit er nu gelukkig weer vooruitgang in! De paden zijn afgelopen week aangelegd en ook de terrassen van de Gasterij zijn bijna af.

  Komende week maken we een begin met de aanleg van de bloementuinen rondom de terrassen. We hadden gepland die aanleg met vrijwilligers en leerlingen/stagiairs van de groenscholen uit de regio samen te doen. Maar….die leerlingen hebben nu al vakantie. We zijn dus des te meer op zoek naar wijkbewoners/omwonenden die het leuk vinden een paar uurtjes te helpen als vrijwilliger.

  Heeft u tijd en ruimte? U bent van harte welkom! We gaan planten op dinsdag 12 juli en op woensdag 13 juli. We zijn beide dagen vanaf 9 uur aan de slag en gaan door tot het klaar is.
  Als u komt, is het fijn dat te weten. U kunt een mailtje sturen naar Kirsten@groenehartgroesbeek.nl of bellen met 06-19350928. Maar gewoon komen aanlopen mag ook! Als u een plantschepje heeft, is het fijn als u dat meebrengt.
  Graag tot ziens!
  Met vriendelijke groet, ook namens de tuinvrijwilligers,

  Kirsten Kuipers,

  kwartiermaker ‘t Groene Hart van Groesbeek

 • di
  04
  okt
  2016
  10:30Tuinkamer

  Een leuke les 'Bewegen vanuit je stoel'. Voor iedereen die van sportiviteit en gezelligheid houdt! Iedere dinsdag van 10.30 tot 11.15 uur. Locatie: Tuinkamer Gasterij 't Groeske. Organisatie door Kwiek & Het Groene Hart van Groesbeek. Docent: Wilfred van Rooij. Aanmelden is niet nodig. Eerste les is gratis, daarna €3,- per keer. Meer informatie: 06-13260571.

 • vr
  07
  okt
  2016
  Gasterij

  Vrijdag 7 oktober vieren we de officiele opening van Gasterij ‘t Groeske, met iedereen die in de afgelopen zes jaar heeft bijgedragen aan de realisatie van dit prachtige project. Het is die dag daarom niet mogelijk om te reserveren voor lunch of diner.

 • za
  08
  okt
  2016
  13:00 bron van de Groesbeek bij de Protestante Kerk aan de Kerkstraat

  Op zaterdag 8 oktober organiseert Stichting De Groesbeek een zogenaamde ‘Foodwalk’, een voedselwandeling langs de loop van de Groesbeek. Tijdens deze wandeling wordt in kaart gebracht wat er aan eetbare planten langs de Groesbeek groeit. De wandeling start om 13 uur bij de bron van de Groesbeek bij de Protestante Kerk aan de Kerkstraat. Het plan is de beek te volgen tot aan de grens met Duitsland, een afstand van ca. 7 kilometer. Onderweg wordt herhaaldelijk gestopt voor uitleg en het maken van foto’s. Vanaf de grensovergang kunnen wandelaars terugwandelen of per taxi naar het beginpunt worden teruggebracht. Wildplukexpert Michiel Bussink begeleidt de wandeling. Bussink schreef onder meer het boek ‘Lekker landschap’ vol anekdotes over wat het landschap aan eetbare gewassen biedt en heerlijke recepten van vlierbloesemlimonade tot wilde kruidenboter en pesto van zevenblad. Voor deelnemers aan de wandeling is dit boek beschikbaar.

   

  Van deze foodwalk zal een wandelroute worden gemaakt die ook bij de VVV kan komen te liggen. En medewerkers van Gasterij ’t Groeske gaan mee met de wandeling, omdat het plan is naast groenten uit eigen tuin en dorp ook wildplukgerechten op de menukaart te introduceren. Er kunnen 15 deelnemers mee met de wandeling. Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden viastichtingdegroesbeek@outlook.com

 • za
  08
  okt
  2016
  za
  31
  dec
  2016
  op afspraak

  Zin in een ommetje? Even langs de beek? Kort of lang, dichtbij of wat verder weg? Als u ons belt of mailt, dan zoeken wij een wandelmaatje in de buurt. Een comfortabele rolstoel is beschikbaar. In de buurt van Gasterij 't Groeske halen we u thuis op. Voor iedereen die houdt van samen buiten zijn! Contactpersoon: Martin den Otter. Aanmelden via 024-3017575 of wandelserviceGroesbeek@outlook.com

 • zo
  09
  okt
  2016
  15:00 in de kapel van het voormalige klooster Mariëndaal

  Stichting de Groesbeek en Gasterij ’t Groeske organiseren op zondagmiddag 9 oktober a.s. van 15 tot 17 uur een openbare lezing over de natuur- en cultuurgeschiedenis van het stroomgebied van de Groesbeek. Speciale aandacht gaat naar de geschiedenis van park en klooster Mariëndaal waar de beek nu ook weer stroomt. Gastspreker deze middag is Groesbeker en natuur- en cultuurkenner Paul Thissen. Paul Thissen is historisch geograaf en in het dagelijks leven werkzaam bij de Provincie Gelderland als Coördinator Erfgoed en Landschap. De lezing wordt gehouden in de kapel van het voormalige klooster Mariëndaal aan de Stationsweg 9t. De kapel is gelegen op de eerste verdieping boven het nieuwe restaurant Gasterij ’t Groeske. De lezing start om 15:00 uur en vanaf 14:30 uur is de inloop met koffie en thee in de Tuinkamer van de Gasterij. Tijdens en na de lezing is er alle ruimte voor vragen en gesprek. De toegang is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar voor de organisatie wel prettig. Dat kan via: stichtingdegroesbeek@outlook.com.

 • ma
  07
  nov
  2016
  zo
  13
  nov
  2016

  Snee kloosterbrood met huis gerookte kip, kerrie appelsalade

 • ma
  14
  nov
  2016
  zo
  20
  nov
  2016

  Snee kloosterbrood met ham, kaas, gekookt eitje en frisse sla.

 • ma
  14
  nov
  2016
  vr
  16
  dec
  2016
  19.00uurOp de maandagen in Gasterij 't Groeske

  Wie wil leren mozaïeken, kan terecht bij Gasterij ’t Groeske. Vrijwilligers van het Groene Hart van Groesbeek, het nieuwe samenwerkingsverband rond de parken Mariëndaal en Groeske bereiden een veelzijdig mozaïek-project voor. Het motief is de openbare ruimte te verfraaien met mozaïekwerken gemaakt door wijkbewoners en andere geïnteresseerde vrijwilligers. Dit onder begeleiding van lokale experts in mozaïek werk Annet Jacobs en Heidi de Vos. Leidend thema in dit ‘community art’-project is de schoonheid van de natuur. Plan is om onder meer panelen rond de seizoenen en het landschap van Groesbeek te maken voor in het voormalige kloostergebouw. Kunstenares Ingrid Claessen maakt hiervoor de ontwerpen. Daarnaast staat ook het maken van kleinere mozaïek werken voor in de tuinen, een klein kaarsen altaar voor in het Mariagrotje en een zogenaamde ‘social sofa’ op de wensenlijst. Dit laatste is een weersbestendige mozaïek bank die als rustplaats op de grens tussen de twee parken moet komen te staan. In afwachting van de nodige financiële middelen voor dit project (via fondsen en sponsoring) start de mozaïek werkgroep alvast een klein  pilotproject om ervaring op te doen. Er wordt op vijf maandagavonden en vijf vrijdagmiddagen aan het project gewerkt. De eerste keer is op maandagavond 14 november van 19 tot 21 uur. Dan beginnen Annet Jacobs en Heidi de Vos aan een groot mozaïek paneel voor de entree tot de Kloostertuinen. Ook zijn er mozaïek-sessies op de maandagavond 21/11, 28/11, 12/12 en 19/12 van 19 tot 21 uur en op vrijdagmiddag 18/11, 25/11, 2/12, 9/12 en 16/12 van 14 tot 16 uur. Heb je altijd al eens willen mozaïeken? Je bent van harte welkom! De deelname voor jong en oud is gratis en voor alle materialen wordt gezorgd.  Je kunt altijd binnenlopen om te kijken of om mee te doen. Locatie: Gasterij ’t Groeske, Stationsweg 9 via de hoofdingang of via de ingang ZZG Kloostertuin. Voor meer informatie: mozaiekatelier@hotmail.com

  Zie ook www.vitaalmariendaal.nl

 • ma
  14
  nov
  2016
  vr
  16
  dec
  2016
  19.00uurOp de maandagen in Gasterij 't Groeske

  Wie wil leren mozaïeken, kan terecht bij Gasterij ’t Groeske. Vrijwilligers van het Groene Hart van Groesbeek, het nieuwe samenwerkingsverband rond de parken Mariëndaal en Groeske bereiden een veelzijdig mozaïek-project voor. Het motief is de openbare ruimte te verfraaien met mozaïekwerken gemaakt door wijkbewoners en andere geïnteresseerde vrijwilligers. Dit onder begeleiding van lokale experts in mozaïek werk Annet Jacobs en Heidi de Vos.

  Leidend thema in dit ‘community art’-project is de schoonheid van de natuur. Plan is om onder meer panelen rond de seizoenen en het landschap van Groesbeek te maken voor in het voormalige kloostergebouw. Kunstenares Ingrid Claessen maakt hiervoor de ontwerpen. Daarnaast staat ook het maken van kleinere mozaïek werken voor in de tuinen, een klein kaarsen altaar voor in het Mariagrotje en een zogenaamde ‘social sofa’ op de wensenlijst. Dit laatste is een weersbestendige mozaïek bank die als rustplaats op de grens tussen de twee parken moet komen te staan. In afwachting van de nodige financiële middelen voor dit project (via fondsen en sponsoring) start de mozaïek werkgroep alvast een klein  pilotproject om ervaring op te doen. Er wordt op vijf maandagavonden en vijf vrijdagmiddagen aan het project gewerkt.

  De eerste keer is op maandagavond 14 november van 19 tot 21 uur. Dan beginnen Annet Jacobs en Heidi de Vos aan een groot mozaïek paneel voor de entree tot de Kloostertuinen. Ook zijn er mozaïek-sessies op de maandagavond 21/11, 28/11, 12/12 en 19/12 van 19 tot 21 uur en op vrijdagmiddag 18/11, 25/11, 2/12, 9/12 en 16/12 van 14 tot 16 uur. Heb je altijd al eens willen mozaïeken? Je bent van harte welkom! De deelname voor jong en oud is gratis en voor alle materialen wordt gezorgd.  Je kunt altijd binnenlopen om te kijken of om mee te doen.

  Locatie: Gasterij ’t Groeske, Stationsweg 9 via de hoofdingang of via de ingang ZZG Kloostertuin. Voor meer informatie: mozaiekatelier@hotmail.com

  Zie ook www.vitaalmariendaal.nl

 • zo
  27
  nov
  2016
  15.00-18.00

  Een gezellige middag waarbij men kan genieten van een heerlijke High Tea in Sinterklaassfeer.

  Deze High Tea bestaat uit koffie en thee met diverse zoete lekkernijen met onder andere een thee gebakje, muffin en fruitsalade.

  Daarbij heerlijke hartige hapjes zoals saucijzenbroodje, pasteitje en quiche.

  De kosten hiervoor bedragen € 14,50. Wilt u mee genieten dan vragen wij u vriendelijk om te reserveren.

   

 • za
  17
  dec
  2016
  13:00Gasterij 't Groeske

 • zo
  25
  dec
  2016
  ma
  26
  dec
  2016

  In ons sfeervolle restaurant serveren wij voor u Eerste en *Tweede Kerstdag een heerlijk 6-gangen diner. U kunt dan kiezen voor een menu met lekkere winterse wildgerechtjes gecombineerd met smaakvolle visgerechtjes. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een vegetarisch 6-gangen menu met speelse, maar vooral smaakvolle kerstgerechten.

  Al tijdens het verwelkomen, met een heerlijk aperitief, en tussen het serveren van de gerechten door kunt u genieten van twee geweldige muzikanten die het diner een gezellige opluistering geven in de vorm van akoestische live muziek met onder andere klassieke kerstliederen.

  Let op! Reserveren is verplicht!

  * Tweede Kerstdag wordt het diner geserveerd zonder live muziek!

  Tweede Kerstdag kunt u tevens reserveren voor een heerlijke kerstbrunch vanaf 11.oo uur.
  Een keur aan lekkere hapjes wordt aan u gepresenteerd in buffetvorm, daarbij gebruik makend van onder andere onze mooie vuurschaal of de Big Green Egg.